Een nieuwe website laten maken (deel II)

responsive webdesignWil je een nieuwe website laten maken? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en op moet letten voordat je dit laat doen. Zowel voor de opdrachtgever als de webdesigner is het belangrijk om vooraf te weten wat er moet gebeuren en hoe de website eruit komt te zien.

Vaak willen mensen een nieuwe website laten maken zonder dat zij zelf precies weten hoe deze eruit moet komen te zien, of wat er zoal op moet komen te staan. Het is dan belangrijk en verstandig om je hier over te laten adviseren om zo samen met de webdesigner tot een geweldig eindresultaat te komen!

Je nieuwe website laten maken in 3 stappen

  1. Design: Denk na over het design: hoe moet de website eruit komen te zien? Het liefste in de huisstijl van het bedrijf, of liever iets vernieuwends? Het is een goed idee om alvast na te denken over bijvoorbeeld de basis kleuren en grafische elementen die beslist aanwezig moeten zijn op de nieuwe website, dit kunnen foto’s of video’s zijn maar ook punten waarop klanten het bedrijf herkennen (logo’s of bepaalde vormgeving).
  2. Inhoud: Een website is niet compleet zonder inhoud en heeft dat ook zeker inhoud nodig! Denk goed na over de inhoud die op de website moet komen te staan. Het is bijvoorbeeld goed om een uitleg te geven over het bedrijf, de openingstijden en de producten/diensten die worden aangeboden. Daarnaast maakt men vaak gebruik van speciale inhoud op websites die ervoor zorgt dat de website vaker bezocht zal worden door bezoekers vanuit zoekmachines.
  3. Doel: Het belangrijkste punt is natuurlijk “Wat wil je bereiken met de nieuwe website?”. Er zijn verschillende websites voor verschillende doeleinden, wil je bijvoorbeeld producten verkopen, een informatieve website of een bedrijfswebsite. Voor iedere wens is er op dit gebied wel een oplossing te bedenken.

Denk goed na over deze stappen en zet op papier wat je graag zou willen. Dit maakt de samenwerking tussen opdrachtgever en de web designer vaak een stuk makkelijker en zorgt er ook voor dat het eindresultaat precies zal zal zijn zoals het gepland is. Dit stappen proces wordt verder toegelicht op de website van AH Webdevelopment.

Alvast veel succes met het laten maken van een nieuwe website! Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en/ of een offerte!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s